Részletek
A Mash (macs) évszázadok óta a szokásos lótápanyagok kiegészítője: nehéz munka után, a lábadozás időszakában, vagy kólika megelőzésére. A Mash hagyományos készítésénél lenmagot főznek búzacsírával és glaubersóval, és melegen etetik. Ez az ízletes massza étvágy- és emésztésserkentőként hat, salaktalanítja az emésztőrendszert (pl. pihenő napokon) és ezzel javítja az anyagcsere-folyamatot.
A lovak annyira szeretik a mash-t, hogy hosszú betegség után első étkezésként, étvágytalanságnál és rágási problémáknál is adhatjuk nekik. A Mash a versenyzés,fedeztetés és csíkó ellés után támogatja a regenerációt. A Mash idősebb és ideges lovaknak, emésztési zavaroknál, szőr és takarmány váltáskor is különösen ajánlott.
További információk
Összetétel | Búzakorpa, árpapehely, tiszta zabpehely, kukoricapehely, részben finomra őrölt lenmag, almatörköly, cukorrépa melasz, cukorrépaszelet, szőlőhéj, almaszirup, melegen szárított fűszecska, részben finomra őrölt napraforgó mag, sörélesztő, tengeri só, hidegen sajtolt len-napraforgóolaj, búzacsíra, koriander, tengeri alga mész. |
---|---|
Élettani hatások | Nem |
Leírás, javaslat | Nem |
Ellenjavallat | Nem ismert. |
Adagolás | Hetente 1-3 alkalommal 70-200 g/100 kg Irish Mash-t ugyanannyi mennyiségű meleg vízzel összekeverni, kb.15 percig állva hagyni és melegen kínálni. Különösen idősebb lovaknak hasznos. Az Irish Mash-t lovainknak hetente 1-3 alkalommal abraktakarmány helyett is adhatjuk , különleges esetekben kizárólag szénához vagy szalmához. |
Kiszerelés | 15 kg |
Gyártó | St Hippolyt |